Miten huolehtia hiuksistaan Suomen ilmastossa? 

Miten huolehtia hiuksistaan Suomen ilmastossa? 

Suomalainen hiustyyppi on yleensä hento ja ohut, eikä tällaisista hiuksista huolehtiminen ole todellakaan helppoa. Kylmä ja karu ilmasto tekevät myös hiuksille hallaa, kun ne joutuvat päivittäin tuulen ja pakkasen armoille.  

Hiuksistaan on kuitenkin mahdollista pitää hyvää huolta Suomen ilmastossakin, mikäli tietää miten ja minkälaisilla tuotteilla niitä hoitaa. Tässä artikkelissa käydään läpi neljä vinkkiä, jotka auttavat pitämään hiukset vahvoina.  

1.Valitse sopiva shampoo sinun hiustyypillesi 

Ei ole yhdentekevää, millaisen shampoon hiustenpesua varten valitsee, sillä erilaiset shampoot on suunniteltu erilaisia hiuspohjia varten. Esimerkiksi herkästi rasvoittuvia ja kuivia hiuspohjia varten on olemassa erityyppiset shampoot. Monella on normaali päänahka, joka tarvitsee sekä puhdistusta että hoitoa.  

Mikäli oma hiustyyppi on klassisesti suomalainen ja hento, on parempi löytää shampoo, joka lisää hiuksien vahvuutta ja kuohkeutta. Talvisessa ilmastossa hiuspohja saattaa olla myös kuivempi, eikä tällöin kannata käyttää liian rajusti puhdistavia shampoita.  

Shampoot ovat hintaluokiltaan erilaisia, mutta yleensä perushyvä shampoo ei maksa liikoja. Tavallinen halpa shampoo Kerastaselta toimii aivan mainiosti, mikäli osaa valita hiustyypilleen sopivan shampoon.  

2.Muista käyttää hoitoainetta 

Vaikka omat hiukset eivät olisikaan herkästi takkuuntuvat, tekee hoitoaine hiuksista vahvemmat ja niitä on myös helpompi käsitellä hoitoaineen käytön jälkeen. Mikäli oma hiuspohja on rasvoittuvampi, ei hoitoainetta kuitenkaan kannata hieroa hiuspohjaan, vaan latvojen käsittely yleensä riittää. 

3.Älä pese hiuksiasi liian usein 

Kolmas hiusten vahvuuteen ja kuntoon vaikuttava asia on se, miten usein hiuksia pesee. Jos hiuksia pesee liian tiheään, kuivuu päänahka herkästi ja tämä taas saattaa johtaa nopeampaan hiusten rasvoittumiseen. Muutenkin liiallinen pesu ei ole hyväksi hiusten kunnolle, sillä se kuluttaa hiusta turhaan.  

4.Pidä hyvää huolta myös päänahastasi 

On oikeastaan jopa tärkeämpää pitää huolta päänahastaan itse hiuksien lisäksi, sillä hiusten juurien kunto vaikuttaa siihen, miten nopeasti hiukset kasvavat. Jos päänahan kanssa on ongelmia, on siis hyvä löytää sopivat hoitotuotteet päänahan hoitoa varten.  

Suomalainen hius vaatii erityistä hoitoa 

Hiusten hoitaminen Suomen ilmastossa ei ole helppoa, mutta onneksi on keinoja, joiden avulla omista hiuksista voi tehdä vahvemmat ja kuohkeammat.