Suomen jalkapallo on nousussa! 

Suomen jalkapallo on nousussa! 

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Mainos

Jalkapallo on yksi maailman vanhimmista urheilulajeista. Laji tietenkin on kiinnostanut aina suomalaisia, mutta valitettavasti me emme ole tunnetusti olleet siinä kovin hyviä. Nyt ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja Suomen Huuhkajat ovat vihdoin nousussa. 

Vuosien ajan Suomi on tunnettu Formula- ja rallikuskeista, jääkiekosta sekä muista talviurheilulajeista. Vaikka tämä on jo hienoa, kieltämättä monia harmittaa, ettei Suomen menestys jalkapallossa ole ollut kovin huomioitavaa. 

Vuoden 2021 Euroopan Mestaruus kilpailu innosti suomalaisia katsojia 

Kaikki tämä kuitenkin muuttui vuonna 2020. Silloin suomalainen urheilu teki historiaa, sillä Suomen Maajoukkue pääsi mukaan ensimmäistä kertaa Euroopan Mestaruus kisoihin. Koska kisoissa on niin monia todella taidokkaita joukkueita, tämä tuntui jopa ihmeeltä monista. 

Valitettavasti kuten tiedämme, vuoden 2020 Euroopan Mestaruuskisat eivät päässeet tapahtumaan. Onneksi kuitenkin Suomen Huuhkajat saivat toisen mahdollisuuden, kun EM kisat järjestettiin vuonna 2021. Tämä veti suomalaisia katsojia uskomattomissa määrin joko television eteen tai jopa seuraamaan otteluita livenä Tanskaan, jossa ottelut järjestettiin. Vaikka valitettavasti suomalainen sisu ei riittänyt viemään Suomea paalipaikoille, oli hienoa nähdä kuinka korkealle joukkue pääsi, vaikka kyseessä oli ensimmäinen kerta koko liigassa. 

Mitäköhän tulevaisuus tuo tullessaan? 

Asia, mikä on tärkeintä ottaa huomioon näistä Euroopan Mestaruus jalkapallo kisoista on se, että Suomen maajoukkue on todellakin edistynyt vuosien aikana. Heidän menestyksensä kisoissa kannustaa varmasti jatkamaan kovan työn tekemistä. Nyt me kaikki voimme vain toivoa, että kova työ tulee tekemään tulosta, ja Suomen Maajoukkue tullaan näkemään uudestaan kovan tason kilpailuissa. 

Suomalaiset jalkapalloilijat ovat kuuluisia myös ulkomailla 

Vaikka Suomi ei ole maana tunnettu jalkapallosta, on silti olemassa varsin monia suomalaisia huippupelaajia. Nämä jalkapallon pelaajat pelaavat usein muiden maiden joukkueissa, haalien kannatusta muista maista. 

Yksi viimeisten vuosien tähti on ollut ehdottomasti Teemu Pukki. Tämä tunnettu jalkapalloilija pelaa tällä hetkellä Norwich City joukkueessa, mutta on kerennyt uransa aikana pelaamaan monissa muissakin maissa. Pukki ei myöskään ole ensimmäinen kuuluisa jalkapalloilija. Mikael Forssel on maailmalla kuuluisa suomalais-saksalainen pelaaja, joka aloitti uransa vuonna 1997 ja vieden sen kunnialla päätökseen vuonna 2017. 20-vuotisen uransa aikana hän kerkesi pelaamaan useissa eri joukkueissa, ympäri maailman.